Streptease la azil

Actele de caritate sunt la moda, mai nou. E un trend, cum e si cel “PRO ECO”. Tot felul de vedete autohtone se arunca sa salveze copii de la moarte, persoanele cu dizabilitati, sau sa promoveze donarea sangelui pentru persoane nevoiase  etc.

Faci o fapta buna, adu televiziunea sa vada tot poporu` cat de bun/a esti tu la suflet! Da, o faci pentru ca stii ca publicul e unu` lacrimogen, abia asteapta sa te vada in actiune, cum salvezi tu oamenii din prapastie. Abia asteapta sa vada anumite “schimbari” in bine si sa le creasca speranta ca “cineva” in tara asta, FACE CEVA!

thumb_453_x_398_239601_146026_1Ok, acel “cineva” ori vrea publicitate, sa se promoveze cat mai mult, ori o face din interese politice. Exista insa, si vedete care nu o fac pentru publicitate, ci pentru simpla lor buna-stare. Nu le trebuie televiziunea ca sa daruiasca ceva. Acelea sunt vedete cu adevarat.

Un exemplu total opus celui de mai sus este exemplul vedetei porno Alina Plugaru. Nu zic nimic ca e blonda, astea sunt stereotipuri. Din pacate, culoarea parului nu are nicio legatura cu mintea pe care o are aceasta fata. Cat de jos te poti cobori pentru publicitate? Atat de jos, incat sa te duci la un azil, si sa faci streptease, unde acei oameni sunt acolo, nu pentru ca asa au vrut ei, ci pentru ca rudele i-au aruncat ca pe niste carpe, dupa ce le-au mostenit averea sau i-au obligat sa semneze niste acte, fara ca acestia sa poata citi. In conditii mizere traiesc acei oameni.

Am fost intr-un azil de la marginea Bucurestiului, anul trecut, in apropierea Craciunului. Am ramas fara cuvinte in ce conditii stateau acei batrani. Am ramas fara cuvinte cand femeile care ii ingrijeau zambeau si se purtau frumos cu ei, si cand nu era nimeni pe langa ei, batranii se plangeau si le blestemau ca ii bat si ca ii tin infometati. Asistentele zambeau ca niste papusi, de parca totul era bine, totul mergea perfect. Aparent, batranii erau in siguranta.

M-am oprit la un batran care avea diabet si care refuza sa ia pachetul de Craciun. L-am intrebat: “De ce?”. Raspunsul a fost surprinzator: “Oricum tot la ele ajunge.” A inceput sa le blesteme si sa imi spuna : “Voi nu stiti ca sunt bolnav de diabet si ieri am stat catarat pe o scara toata ziua. M-au pus sa repar acoperisul.” Si discutia s-a incheiat, fara sa fi zis nimic. Una din asistente ne-a zis sa mergem la grupul nostru. Se ferea sa nu aflam adevarul. In urma noastra, am lasat o asistenta draguta, care ii explica batranului, cu voce taioasa si o rezonanta mai mare (astfel incat sa auzim si noi) :” Esti nebun mai! Cum poti sa le spui asa ceva copiilor?”.

Alina Plugaru isi face publicitate cum poate ea mai bine. Show de streptease ca sa le mai ridice moralul batranilor. Din cate vad, azilul la care a fost pare sa fie unul destul de ok.  Insa, e totul de fatada. Adevaratele azile se afla la periferia capitalei. Sunt oameni distrusi. La propriu. Si Alina ce face? Isi arata pasarica. De admirat, totusi, faptul ca le-a adus si ceva de mancare. Romania, frate, ce sa mai zic. Rusine.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Ce se mai aude, no comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s