Fetita de un an gravida?!

Am citit recent un articol despre o fetita, in varsta de un an,din Arabia Saudita, care a “ramas gravida”. In burta, se afla fratele ei. Cum se poate intampla asta?! Un astfel de caz este atat de rar, incat se intampla odata la 500.000 de sarcini. Fetusul, (fratele ei geaman) si-a gasit loc de dezvoltare in uterul fetitei, in loc sa si-l gaseasca in uterul mamei “naturale”. Acum, pe langa aceasta tragedie, as spune eu, medicii din Arabia Saudita sunt extrem de confunzi, deoarece religia le interzice sa aplice metoda chiuretajului.

Ceea ce mi se pare o mare prostie. In primul rand, sunt impotriva avorturilor, dar in cazul acesta nici nu se pune problema unui avort. Se pune problema salvarii unei vieti: a fetitei de un an. Daca ati citit titlul, pun pariu ca v-a captivat, v-a uimit, v-a socat. Aici nu e vorba de vreo inconstienta de 10 ani, care habar n-are ce e ala prezervativ sau educatie sexuala. Aici nu e vorba de vreun moment de nebunie, de inconstienta. Aici e vorba de un copil, de un an, care merita sa traiasca. Medicii de acolo asta ar trebui sa vada: ca desi religia interzice chiuretajul, religia nu interzice salvarea unei vieti. Avortul este doar o conventie lingvistica a unei proceduri medicale extrem de complicata. Atat fizic, cat si spiritual. Dar in cazul acesta, avortul trebuie sa treaca peste orice granita morala, pentru a salva viata unui copil. Daca fetusul se dezvolta un burta fetitei, este clar ca amandoi vor muri. Nu inteleg aceste conventii sociale (si nu sunt religioase). E odios, mizerabil sa faci avort, pentru ca iti interzice religia, dar cand se pune problema de un copil nevinovat, fara constiinta, fara a avea absolut nici o vina in tot ceea ce i se intampla, chiar nu putem trece peste aceste conventii?! Ar trebui sa ne adaptam, pentru ca de-asta suntem oameni. Ar trebui sa fim pregatiti pentru mai mult decat ce scrie in Biblie/Coran sau in alte carti de tenta religioasa. Ar trebui sa ne modelam vietile dupa ceea ce se intampla in jurul nostru si nu dupa ceea ce se scrie prin carti.

Pana la urma, conventiile religioase se transforma pe zi ce trece, in conventii sociale. Daca Mariuca a ramas gravida la 12 ani cu vreun flacau, se duce la mamuca si la tatucu` si le “propune” sa faca avort, ceilalti doi vor spune ceva de genul: “HAOLEU! Ce o sa zica vecinii de mine?! Ce o sa se intample cu viata noastra, reputatia s.a.?”. Poate abia dupa aceste replici, vor spune si ei, intr-un final :” E mare pacat sa faci avort!”

Astept parerile voastre.
P.S.: Sunt contra avorturilor. Dar cred ca uneori, merita sa faci o fapta “rea” (judecata de societatea in care traim), pentru a salva oameni. Depinde de la caz la caz.

Advertisements

4 Comments

Filed under Ce se mai aude, no comment, Stiri

4 responses to “Fetita de un an gravida?!

  1. in toate religiile exista o ordine a legilor. si in multe, daca nu toate, prezervarea vietii este cea mai importanta. dar din pacate traim intro lume ipocrita in care folosim orice in jurul nostru spre avantajul nostru, in special religia. dea lungul istoriei sunt pagini in care religia e folosita pentru scopuri odioase. un copil de un an nu poate fi folosit drept incubator uman pentru alt copil. si la urma urmei, cartile religiei sunt scrise de oameni. nu dumnezeu, sau allah, sau budda, sau krishna a scriso. omul a scriso, in consecinta, religia este inca un capitol murdarit din istoria noastra. oamenii ar trebuii sa fie lasati sa creada in ce vor, dar prezervarea vietii trebuie sa fie capataiul actiunilor.

  2. cam bizar articolul. desi sunt si eu impotriva avorturilor, acest caz este unul foarte special, o gluma a naturii, una nereusita. acel copil merita sa traiasca. chair daca ne gandim ca si copilul din burta fetitei merita sa vada lumina zilei, acest lucru nu est eposibil. ori mor amandoi ori moare unul, si cred ca mai bine sa salvam ce pate fi salvat decat sa pierdem tot. iar pentru amatoarele avorturilor…dati pe google cuvantul prezervativ.

  3. Bree

    omenirea se cramponeaza de niste conventii stupide.

  4. blossomtow

    eu nu sunt impotriva avorturilor, mai de graba impotriva prostiei si a inculturii societatii. Mai bine faci un avort decat sa-ti omori bebe-ul nou nascut ca nu il vrei, mai bine cumperi un prezervativ decat sa platesti un chiuretaj.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s