“Sapte zile pentru o eternitate”

Titlu carte: “Sapte zile pentru o eternitate”

Autor : Marc Levy

Genul : Romantic, drama, cu tente Science Fiction

Carte : absolut fabuloasa

Dumnezeu si Lucifer sunt constienti de eternul conflict si se pun pentru prima data de acord intr-o privinta: trebuie sa inceteze aceasta lupta eterna, printr-o ultima « batalie », pentru a se hotari care dintre ei sa conduca lumea. Regulile sunt stricte si foarte bine: fiecare “tabara” va trimite pe Pamant, timp de 7 zile, unul dintre cei mai responsabili « agenti » ai « bazei de control »: Zofia si Lucas. Zofia reprezinta Fortele Binelui, trimisa lui Dumnezeu (aka “Domnul”, iar Lucas, trimisul lui Lucifer (aka “Presedintele”)- este un om fara scrupule,gata sa provoace rau in orice clipa,chiar cu  puterea mintii.


Actiunea este structurata in 7 zile- primele 6 zile se desfasoara intens, cu o serie de intamplari neprevazute, pline de umor si in acelasi timp,cu o tenta de sadism. In aceste zile se infiripa, de fapt, povestea de dragoste dintre cei doi protagonisti. Ultima zi, ziua decisiva, se scurge lent, sentimentele celor doi fiind extrem de profunde, ajung acum la un capat de drum. Povestea se incheie cu o scrisoare lasata de Lucas, adresata Zofiei, in ultimele ore petrecute alaturi de ea. In aceasta scrisoare el spune :

» (…) Este sfarsitul clipei noastre, dar inceputul unei amintiri care pentru mine va dainui cat eternitatea. Aflandu-ne alaturi, am descoperit in fiecare dintre noi atata desavarsire si neimplinire. Voi pleca in zori, ma voi indeparta pas cu pas, ca sa ma bucur pana in ultima clipa de prezenta ta.Voi disparea pentru a ma supune poruncii raului.(…)Tu ai reusit imposibilul : ai schimbat o parte din mine.(…)Asadar, asculta:  oriunde m-as afla, iti voi auzi hohotul de ras, iti voi vedea zambetul din privire, iti voi asculta glasul. Gandul ca tu existi undeva pe acest pamant, va fi dincolo in infern,coltisorul meu de paradis. »


Lupta dintre Bine si Rau- o lupta cotidiana, de altfel,  care inlatura ideea unei povesti de dragoste. Desi la inceputul acestui roman, cele doua personaje luptau una impotriva celeilalte, din pricina acestei « batalii » impuse de catre « sefi », spre finalul romanului, conflictul fizic se transforma intr-un conflict interior, un zbucium care este prezent in sufletele protagonistilor, acestia fiind constienti de marile diferente dintre ei, impuse de natura umana. Surprinzator este faptul ca, desi Binele, reprezentat de Zofia, invinge Raul (Lucas), sfarsitul este dramatic din punct de vedere spiritual, deoarece cei doi traiesc o dragoste care dureaza 7 zile  si se spulbera la fel de repede asa cum a si inceput. In finalul romanului, este lansata imaginea lui Dumnezeu, la brat cu Lucifer, o imagine, de altfel, greu de inchipuit.

Lucifer:”Cand ai inceput sa trisezi?”

Dumnezeu ii raspunde : »Ce vrei de la mine ?De ce sa fi trisat ?Tu nu pui la socoteala si contributia hazardului la toate astea ? »

Am citit cartea pe nerasuflate, in 3 ore am terminat-o, am ramas cu un sentiment ciudat, dar m-am simtit “hranita” efectiv cu absolut toate cuvintele, frazele puse acolo, intr-o ordine atat de armonioasa. Va recomand cu drag aceasta carte! Chiar merita!

2 Comments

Filed under Recenzii

2 responses to ““Sapte zile pentru o eternitate”

 1. NoBarbieDoll

  eeee :> cn ti’a dat’o :>
  da. cartea este chiar f tare. mai am una sa iti dau :’ p.s te iubesc :x’

  😡

 2. O carte care nu se poate lasa din mana decat dupa terminare…o carte care ai vrea sa nu se termine…fermecatoare!

  Din aceasta serie a cartilor citite pe nerasuflate va recomand si “Suflete pereche” de Cecilia Ahern (autoarea “P.S. Te iubesc”) si tot de Mark Levy (are un stil absolut seducator ) : “Si daca e adevarat…” cu continuarea “Te voi revedea” .
  O zi buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s